Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Επιστροφή στον κρατικισμό ο αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης

Ο αναπτυξιακός νόμος που έχει φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή δεν είναι τίποτε άλλο από την επιστροφή στον κρατικισμό και τη γραφειοκρατία, δήλωσε στην Ολομέλεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για πομφόλυγα και άδειο πουκάμισο.

«Δεν έχετε καταλάβει ότι η ανάπτυξη δεν διατάσσεται αλλά δημιουργείται. Είναι αντίθετα προς το κρατικίστικο πολιτικό σας DNA» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας μάλιστα πως οι διάφοροι αριθμοί που εκστομίζουν κυβερνητικά στελέχη δεν είναι παρά αυθαίρετα αθροίσματα και φανταστικά μεγέθη.

Τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ζητούν και χρειάζονται οι επιχειρήσεις, δηλαδή χαμηλή και σταθερή φορολογία, μειωμένες εισφορές, πρόσβαση σε ρευστότητα και άρση των capital controls, προσθέτοντας ότι η σημερινή Ελλάδα κατατάσσεται στις χειρότερες θέσεις δεικτών του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που αξιολογούν το επιχειρηματικό περιβάλλον.

«Μας λέτε ότι με το νόμο θα δημιουργηθούν 16.000 νέες θέσεις εργασίας σε βάθος πενταετίας. Όμως οι άνεργοι είναι σχεδόν 1,2 εκατομμύρια», προσέθεσε.

Υποστήριξε ακόμα ότι ο νόμος θα συνεισφέρει μόνο 498 εκατ. την επόμενη πενταετία, ενώ η χώρα χρειάζεται 100 δισεκατ. ιδιωτικές επενδύσεις.

Υπογράμμισε ότι και ο διοικητής της ΤτΕ
στη σημερινή έκθεσή του προβλέπει ύφεση 0,3% για το τρέχον έτος, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει νέα συμφωνία με τους δανειστές για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Το είχα πει εγώ στη βουλή και προχθές το είπε και ο κ Στουρνάρας, είπε χαρακτηριστικά.

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ Μητσοτάκης στο σημερινό συλλαλητήριο των «Παραιτηθείτε» και κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον κ Τσίπρα για την ασφάλεια όσων πάνε στο συλλαλητήριο, με αφορμή και την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στον ίδιο χώρο.

Ο κ Μητσοτάκης τόνισε ότι το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις δεν έχουν μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχει όλος ο κόσμος. Γιατί τόσος πανικός και τόση χυδαία απαξίωση για αυτή τη διαμαρτυρία των πολιτών είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στοχοποιούν αυτούς που διαδηλώνουν.

Ζήτησε πάντως αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, λέγοντας μάλιστα ότι όσο και αν ο κ Πολάκης είναι ο πιο ακατάλληλος για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού, εμείς δεν πρόκειται να πούμε καλά του έκαναν. Δεν θα επιτρέψουμε στην δημοκρατία τα προβλήματα να λύνονται με γιαούρτια και κλωτσιές.

Οι εκλογές
θα γίνουν πολύ νωρίτερα από ότι υπολογίζει η κυβέρνηση και φυσικά θα τις χάσει τόνισε επίσης από τη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτενή αναφορά έκανε και στο θέμα του Ελληνικού, τονίζοντας ότι πολεμήθηκε όσο τίποτε άλλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις του, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα 17 μήνες για το ελληνικό ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν ήδη εκεί οι πρώτες θέσεις εργασίας και υπό την ασφυκτική πίεση των πιστωτών αναγκάστηκε να υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας.

Είπε επίσης ότι ο κ Σπίρτζης θα αναγκαστεί να προχωρήσει όλες τις διαδικασίες ως ο αρμόδιος υπουργός και θα το κάνει κλαίγοντας.
Πηγή: skai.gr