Φίλης προς ΝΔ: Δεν κάνω δώρο στον Μητσοτάκη την παραίτησή μου

«Δεν παραιτούμαι εγώ ούτε η κυβέρνηση» απαντά ουσιαστικά στη ΝΔ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης συνδέοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το κίνημα «Παραιτηθείτε» το οποίο χαρακτηρίζει «ακροδεξιάς κατεύθυνσης».

Ειδικότερα, ερωτώμενος για το αίτημα της ΝΔ να παραιτηθεί ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα ‘‘Παραιτηθείτε’’ είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη».

Την παραίτηση του Νίκου Φίλη ζήτησε νωρίτερα η ΝΔ, με το αιτιολογικό ότι προκύπτει σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας μετά τη δήλωσή του περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. 

«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Παράλληλα, τομεάρχης Παιδείας του κόμματος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επέμεινε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραίτησης. Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Φίλη ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δείχνει να εκτροχιάζεται σε καθεστωτικές λογικές, υπό την πίεση πανικού που της δημιουργεί η καθολική απαξίωση που λαμβάνει από την κοινωνία.»

«Τα όσα ανέφερε ο κ. Φίλης […] συνιστούν μέγιστο ατόπημα, το οποίο διορθώνεται μόνον με παραίτηση του υπουργού Παιδείας, ή με την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό. Σε διαφορετική περίπτωση σύμπασα η κυβέρνηση θα παραμείνει έκθετη έναντι του ελληνικού λαού» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας δημοκράτης θα χαρακτήριζε ‘‘εκτροπή’’ μια αντικυβερνητική διαδήλωση... Πρόκειται για εθνικιστική αριστερά τύπου Μαδούρο και Τσάβες», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Πηγή: skai.gr