Φίλης: Προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης με «κινήματα κατσαρόλας»

Για προσπάθειες υπονόμευσης της κυβέρνησης μέσω των κινημάτων διαμαρτυρίας που δημιουργούνται έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Θα υπάρχει υπονόμευση με ‘κινήματα κατσαρόλας’. Το κίνημα ‘παραιτηθείτε’ είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τι θέλουν ακριβώς», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Προσέθεσε πάντως πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια δημοκρατία.

Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι θέλει να καταργήσει τα Αρχαία Ελληνικά, ο κ. Φίλης είπε ότι «ανάμεσα στην αρχαιοπληξία και την αρχαιογνωσία, εμείς επιλέγουμε την αρχαιογνωσία», σημειώνοντας πως το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι το γιατί «τα παιδιά μας δεν μιλάνε καλά ελληνικά».

«Διδάσκονται στην πρώτη Γυμνασίου τρεις ώρες Αρχαία και δύο ώρες Νέα Ελληνικά. Αυτό είναι σωστό; Πιο πολύ παίζουν με τα tablet τα παιδιά παρά ανοίγουν κανένα βιβλίο να διαβάσουν. Τα παιδιά μας δεν μιλούν ελληνικά μετά από τόσα χρόνια σπουδών της γλώσσας. Είναι ένα κομφούζιο, σε αυτό πρέπει να απαντήσουμε», είπε.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για «κινήματα κατσαρόλας»προκάλεσαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

«Ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου, έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Αντιλαμβάνονται, άλλωστε, ότι με την πολιτική και τη στάση τους προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση εμπνέεται από καθεστωτικές αντιλήψεις όπως για το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα και την απαγόρευση συγκεντρώσεων», είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Φίλης θα έπρεπε να ντρέπεται να λέει ότι είναι αριστερός».
Πηγή: skai.gr