Καματερός για Ειδομένη: Σχετικά διαχειρίσιμη η κατάσταση

Σχετικά διαχειρίσιμη χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ την κατάσταση στην Ειδομένη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.

«Μήπως υπερπροβάλλετε κάποια γεγονότα;» διερωτήθηκε ο βουλευτής για τη στάση των ΜΜΕ, ερωτηθείς για την Ειδομένη, αλλά και για τις επιθέσεις κουκουλοφόρων στις φοιτητικές εκλογές.

«Διαχειριστήκαμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, το προσφυγικό ήταν πανευρωπαϊκό θέμα, εμείς το αναδείξαμε (σ.σ η κυβέρνηση) για να παρθούν κάποιες αποφάσεις και φτάσαμε στη συμφωνία με την Τουρκία που δεν είναι τέλεια, ίσως είναι εύθραυστη, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσες να κάνεις στη δεδομένη συγκυρία» παρατήρησε ο κ. Καματερός.

«Θα περιμένετε λίγο ακόμα οι προσπάθειες συνεχίζονται, δημιουργούνται νέες θέσεις (στα κέντρα φιλοξενίας)» τόνισε.

Αναφορά-καταγγελία κατά παντός υπευθύνου για τις ποινικά κολάσιμες πράξεις που διαπράττονται στον καταυλισμό στην Ειδομένης, θα καταθέσει στο μεταξύ αύριο Πέμπτη στην εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας
θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση «με ζητήματα αιχμής το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, με έμφαση στον επί δίμηνο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και αδικήματα που αφορούν στη δημόσια ασφάλεια και υγεία».

O καταυλισμός έχει μετατραπεί σε «απαγορευμένη περιοχή», ακόμη και για τους αστυνομικούς, ενώ σήμερα Τετάρτη κλείνουμε 60 ημέρες από την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής από πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς αντίδραση της Πολιτείας.

Πηγή: skai.gr