Σφάλμα και από την Κομισιόν; Διορθώθηκε το «Ελληνο - Μακεδονικά» σε σύνορα «Ελλάδας - ΠΓΔΜ»

Σε διόρθωση προέβησαν οι διαχειριστές της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλάζοντας τον τίτλο "Idomeni refugees camp at the Greek - Macedonian border" σε "Idomeni refugee camp at the border between Greece and the Former Yugoslav Republic of Macedonia" και αντίστοιχα το συνοδευτικό κείμενο.



Δεν είναι γνωστό αν επρόκειτο για "γκάφα" ή η αλλαγή επεβλήθη άνωθεν, ωστόσο scripta manent και στο διαδίκτυο:

Λίγη ώρα νωρίτερα με τίτλο "Μία εικόνα χίλιες λέξεις: Η επίσημη ιστοσελίδα της Κομισιόν και τα «Ελληνο - Μακεδονικά» σύνορα" γράφαμε στο skai.gr - παραθέτοντας τα σχετικά screen - shots:

Ενώ η αναφορά του αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία", κατά την διάρκεια συνέντευξης για το μεταναστευτικό που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, έχει προκαλέσει σεισμικές δονήσεις έσω και πέριξ της κυβέρνησης, η επίσημη ιστοσελίδα της Κομισιόν συνιστά (ακόμη μία) απόδειξη αυτού που οι περισσότεροι γνωρίζουν και δεν θέλουν να παραδεχθούν: 



Δεν γίνεται λόγος ούτε για "ελληνοσκοπιανά" σύνορα ούτε για σύνορα "Ελλάδας - ΠΓΔΜ / FYROM" αλλά ξεκάθαρα για "Ελληνο - Μακεδονικά σύνορα". «Περισσότεροι από 12000 μετανάστες απομονωμένοι στα σύνορα Ελλάδας και Μακεδονίας στον καταυλισμό της Ειδομένης», είναι ο τίτλος πάνω από τις εικόνες στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, που έρχεται (απλώς;) να προστεθεί στις δεκάδες δηλώσεις Ευρωπαίων (και όχι μόνο) αξιωματούχων που επιλέγουν να μην ονομάζουν τη γείτονα ούτε ΠΓΔΜ ούτε - πολύ περισσότερο - Σκόπια.



Ο κ. Μουζάλας ο οποίος βρίσκεται σήμερα στο Στρασβούργο στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συναντήσεων και διεργασιών ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας έχει δεχθεί την σκληρή κριτική τόσο από τον κυβερνητικό εταίρο που επιμένει στην παραίτησή του όσο και από μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη να προσυπογράφει στην αναγκαιότητα της παραίτησης του αν. υπουργού.

Ωστόσο, στον αντίποδα, το Μαξίμου έσπευσε να τον καλύψει από την πρώτη ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός μετέθεσε τις όποιες αποφάσεις σε χρόνο μεταγενέστερο της Συνόδου και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βουτσής διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει παραίτηση ή πρόθεση να γίνει αυτή δεκτή. Εξάλλου κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Κατρούγκαλος - Φίλης - Δούρου) έχουν ήδη εκδηλώσει την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του υπουργού.

Μένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι με το βέτο που κατ' ουσίαν άσκησε ο Π. Καμμένος, διευκρινίζοντας ότι "στηρίζει κυβέρνηση - δεν στηρίζει Μουζάλα", χωρίς να παραλείψει την υπενθύμιση στον Αλ. Τσίπρα των «δύσκολων αποφάσεων» που ο ίδιος κλήθηκε να λάβει (και έλαβε) ως αρχηγός των ΑΝΕΛ.
Πηγή: skai.gr