Κλείσιμο

Καμμένος: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση – όχι στον Μουζάλα

Ανένδοτος όσον αφορά την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος
μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει την «ψήφο εμπιστοσύνης» των ΑΝΕΛ. Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει τη σχετική απόφαση μετά τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας.

«Συζητήσαμε για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, συζητήσαμε και το θέμα Μουζάλα... Μπορεί να προέβη σε λεκτικό ατόπημα, αλλά το θέμα παραμένει, και είναι πολύ σοβαρό. Επιμένουμε στην άμεση παραίτησή του. Είναι στις Βρυξέλλες... Ο κ. Τσίπρας είπε ότι σέβεται τις ευαισθησίες μας και ακολουθεί την απόφαση των πολιτικών αρχηγών (για το θέμα της ονομασίας). Θα περιμένει τη λήξη της Συνόδου και θα ληφθούν οι αποφάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά έξω από το Μαξίμου ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Ξεκαθαρίζω (ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας, και οφείλει να παραιτηθεί άμεσα και για θέματα ευθιξίας» πρόσθεσε. Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι «οι σχέσεις μας με τον Τσίπρα είναι ξεκάθαρες η κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά όχι ο Μουζάλας».

«Στην κυβέρνηση συνεργασίας που έχουμε, ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας... Δεν πρόκειται να κάνω πίσω, έχει κάνει τραγικό έγκλημα» διεμήνυσε μέσω Mega το πρωί ο Πάνος Καμμένος. 

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την παραίτηση Μουζάλα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης,τονίζοντας ότι, όχι μόνο διέπραξε ατόπημα κάνοντας λόγο για «Μακεδονία» στον ΣΚΑΪ, αλλά και απέτυχε ως αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Την αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα «σήμερα κιόλας» ζήτησε μέσω του σταθμού μας ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Πηγή: skai.gr