Κλείσιμο

Μοσκόβισι: Να υλοποιηθούν οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις

«Η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη» υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο Πρώτο Οικονομικό Forum των Δελφών.

Ο κ. Μοσκοβισί εκτίμησε πως η ελληνική οικονομία ενδέχεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016, υπενθυμίζοντας τις προβλέψεις της Κομισιόν για ρυθμό ανάπτυξης 2,7% έως το 2017 στην χώρα – υπό την προϋπόθεση να υλοποιηθούν οι συμφωνημένες «κρίσιμες μεταρρυθμίσεις».

Για τις διαπραγματεύσεις Αθήνας – δανειστών, ο ευρωπαίος επίτροπος σχολίασε ότι «πρέπει να γίνουν περισσότερα», αναγνωρίζοντας ωστόσο πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες και «το γενικό κλίμα των συζητήσεων είναι θετικό».

Ο Πιερ Μοσκοβισί στάθηκε στην άρση των εμποδίων σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των κονδυλίων, ώστε τα χρήματα αυτά να εισρεύσουν στην πραγματική οικονομία, ενώ αιχμές άφησε και για τη φορολογική πολιτική, τονίζοντας πως «όλοι πρέπει να πληρώνουν φόρους και όχι μόνο όσοι δεν έχουν άλλη επιλογή».

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο ευρωπαίος επίτροπος διεμήνυσε ότι υπάρχει ανάγκη συνεργασίας όλων των μερών για την επίτευξη βιώσιμης λύσης και διαβεβαίωσε το ακροατήριο πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει όλη την χρηματοοικονομική και τεχνική στήριξη που μπορεί, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση που «αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ένωση».
Πηγή: skai.gr