Γεννηματά: Το προσφυγικό παίρνει διαστάσεις εθνικής κρίσης

«Το προσφυγικό παίρνει διαστάσεις εθνικής κρίσης. Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει να μην στέλνει λάθος μηνύματα», προειδοποίησε την Τρίτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν πρέπει να ρίχνουν τις ευθύνες στην Ελλάδα η οποία καλείται να αντιμετωπίσει μία κρίση μέσα στη κρίση.

«Ζήτησα από τον πρωθυπουργό η χώρα να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της και να ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση και τεχνική βοήθεια», ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζοντας ότι επεσήμανε στον κ. Τσίπρα την ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα μηχανισμός που θα παρακολουθεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας.

Επίσης η κ. Γεννηματά
υποστήριξε ότι θα πρέπει να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου.

Η Φώφη Γεννηματά επισήμανε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός εθνικού πλαισίου για το προσφυγικό αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες όπως με την επιστολή που έστειλε την περασμένη εβδομάδα στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες. «Μετά απ’ αυτήν είχαμε τη θετική δήλωση του επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα», είπε.

Η κ. Γεννηματά διαβεβαίωσε
ότι, εκτός από το προσφυγικό, δεν συζητήθηκε κανένα άλλο θέμα. Έθεσε ωστόσο στον κ. Τσίπρα τις συχνές επιθέσεις με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζοντας και τη σχετική επιστολή-διάβημα που έχει στείλει στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα. Σύμφωνα με πηγές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα που δημιουργείται.
Πηγή: skai.gr