Κλείσιμο

Μαξίμου: Ο Τσίπρας μίλησε με τον Τούρκο καναλάρχη, τι τού είπε

Τα λεγόμενα του τούρκου καναλάρχη Ατζούν Ιλιτζαλί ότι είχε συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό επιβεβαίωσε το Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο τούρκος είχε όντως μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του φιλικού παιχνιδιού της εθνικής Ελλάδας με την εθνική Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη που είχε παρακολουθήσει με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Ιλιτζαλί είπε στον πρωθυπουργό ότι ενδιαφέρεται για συχνότητα, και ότι έχει βρει έλληνες συνεταίρους, ωστόσο ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός με απολύτως διαφανείς όρους.

«Υπήρχαν δύο τρόποι για να μπορέσω να έρθω στην Ελλάδα, ο ένας με το να αγοράσω κάποιο τοπικό κανάλι και ο δεύτερος με το να πάρω άδεια συχνότητας πανελλαδικής εμβέλειας από την κυβέρνηση» ανέφερε στον τουρκικό Τύπο ο καναλάρχης..

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Aτζούν Ιλιτζαλί στον τουρκικό Τύπο ότι συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και ότι θα ανοίξει νέο κανάλι στην Ελλάδα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν την κυβέρνηση να πάρει θέση στο θέμα. 

Aπό την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διέψευσε τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. 

Σημειώνεται ότι το ΤV8 του κ. Iλιτζαλί ανήκει στο MNG Media Group και άρχισε να αναμεταδίδει στις 22 Φεβρουαρίου 1999. Ως κανάλι ειδήσεων, ο ΤV8 άρχισε να μεταδίδει πρόγραμμα το 2005. Πίσω από τον τούρκο καναλάρχη όμως, φημολογείται ότι βρίσκεται ο τουρκικός όμιλος Dogus που έχει προχωρήσει σε μεγάλες τουρκικές επενδύσεις στη χώρα μας, όπως η εξαγορά του 50% της μαρίνας Φλοίσβου. 
Πηγή: skai.gr