Και άλλα προβλήματα με το πόθεν έσχες Σταθάκη - Έλεγχος ακόμη και με άνοιγμα λογαριασμών (upd)

Το ζήτημα με το προβληματικό πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας, που τόσο είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη με το ξεχασμένο εκατομμύριο, ξανανοίγει, για νέο θέμα αυτή τη φορά, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. 

Όπως ανέφερε ο κύριος Βαρεμένος, έχουν βρεθεί κατά την σχετική διαδικασία ελέγχου, μετά και τις τροποποιητικές δηλώσεις που υπέβαλε ο κύριος Σταθάκης, σημαντικές αποκλίσεις στις δηλωμένες καταθέσεις του (πέραν του 1 εκατομμυρίου) αλλά και σε συμμετοχές του σε ακίνητα

Στα πλαίσια του ελέγχου των Ορκωτών Λογιστών που αποφάσισε η Επιτροπή "πόθεν έσχες" της Βουλής, θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο, ακόμη και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Η Επιτροπή αποφάσισε τον κατά προτεραιότητα περαιτέρω έλεγχο όχι μόνο του υπουργού Οικονομίας αλλά και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Το Μαξίμου απαντά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αλλά ότι ο έλεγχος είναι φυσικά θεμιτός. 

Συνεργάτες του κυρίου Σταθάκη σχολίασαν: "Ας αφήσουμε τις διαδικασίες να εξελιχθούν. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στους θεσμούς".   

Αργότερα κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν: "Όλα στο φως. Χωρίς εξαιρέσεις. Χωρίς συμβιβασμούς" 

Σταθάκης: Της μητέρας μου οι λογαριασμοί, ήμουν συνδικαιούχος μέχρι το 2014 - Τα ακίνητα αφορούν τη σύζυγό μου
Σε επίσημη δήλωση για το μείζον θέμα που έχει ανακύψει, προέβη ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, στην οποία αναφέρει ότι:

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Σημειώνεται ότι ο κύριος Σταθάκης δεν κάνει καμία αναφορά στη δήλωση "πόθεν έσχες" του 2012, για την οποία  ωστόσο επίσης ελέγχεται.

Όταν τον Οκτώβριο είχε ανακύψει το ζήτημα του 1 εκατομμυρίου, ο υπουργός είχε αναφέρει τα εξής:

«Tα περιουσιακά μου στοιχεία είναι όλα δηλωμένα από το 2013 και το 2014. Οι ατέλειες του 2012 έχουν πρακτικά πλήρως καλυφθεί. Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής».




Πηγή: skai.gr