Βούτσης για πόθεν έσχες: Όλα είναι καθαρά, η υπόθεση θα λήξει την επόμενη βδομάδα

Την πεποίθηση πως όλα είναι καθαρά στην υπόθεση των δυο υπουργών που ελέγχονται για προβληματικό πόθεν έσχες εξέφρασε με παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Βούτσης τόνισε πως η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με της «τηλεδίκες» που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, δηλώνοντας μάλιστα βέβαιος πως η όλη υπόθεση θα λήξει την επόμενη εβδομάδα, όταν θα συνεδριάσει για το θέμα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Θα δείτε πολύ σύντομα πόσο καθαρά είναι όλα αυτά», είπε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου.

«Κάντε λίγες ημέρες υπομονή και θα λάμψει η αλήθεια», δήλωσε λίγες ώρες νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει φήμες οι οποίες τον θέλουν να είναι ο υπουργός που φέρεται να μην δήλωνε κατάθεση 1 εκατομμυρίου ευρώ επί τρία χρόνια.

«Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση δεν επιτρέπεται, από το νόμο. Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου του πόθεν έσχες και να βγει το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής, προκειμένου να τοποθετηθεί οποιοσδήποτε για το θέμα», είπε ο κ. Σταθάκης. «Θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος», κατέληξε.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης έχει παραδεχτεί πως είναι ένας από τους δυο υπουργούς που ερευνώνται, για μη δήλωση μετοχών που κατείχε σε τεχνική εταιρεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Φλαμπουράρης υποστηρίζει πως κατείχε τις μετοχές πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, διευκρινίζοντας πως τις μεταβίβασε πριν ορκιστεί στο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, και στον Αλέκο Φλαμπουράρη προσωπικά εξαπέλυσε από τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, δηλώνοντας ότι ο υπουργός Επικρατείας διαπράττει κακουργηματική πράξη.
Πηγή: skai.gr