«Δραματικές» συνέπειες αν δεν υπάρξει συμφωνία, προειδοποιεί ο Σουλτς

Αυστηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να δεχτεί την πρόταση των δανειστών στέλνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας πως η χώρα μας θα υποστεί «δραματικές» συνέπειες αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

«Μπορώ μόνο να προειδοποιήσω την ελληνική κυβέρνηση να μην απορρίψει τη χείρα που της διατείνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. «Ο χρόνος εξαντλείται και οι συνέπειες θα είναι δραματικές», προσέθεσε.

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής υπογράμμισε πως η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να κάνει συμβιβασμούς αλλά και ότι οι δανειστές έχουν ήδη προβεί σε ορισμένες υποχωρήσεις στη διαπραγμάτευση.

Μιλώντας στον απόηχο της απόρριψης της πρότασης των πιστωτών από την κυβέρνηση, ο κ. Σουλτς επισήμανε πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι υπόλογοι μόνο στους έλληνες ψηφοφόρους, αλλά φέρουν επίσης ευθύνη για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε μια προσπάθεια να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσίπρας είχε το βράδυ του Σαββάτου νέα τηλεδιάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν την ερχόμενη Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο συνάντησης της Ε.Ε. με κράτη της Λατινικής Αμερικής.
Πηγή: skai.gr