Κλείσιμο

«Υπάρχει διαφορά μεταξύ των δανειστών»

Επιβεβαιώνει ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι υπάρχει διάσταση απόψεων στους κόλπους των δανειστών, ενόψει της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον.

«Το ΔΝΤ έχει τις δικές του απόψεις που είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Υπάρχει μία διαφορά και μεταξύ των δανειστών και των απόψεων που έχουν», δήλωσε στο MEGA ο Γαβριήλ Σακελαρίδης, αρνούμενος ωστόσο ότι η επίσκεψη του κ. Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον αποσκοπεί στο ξεμπλοκάρισμα της διαπραγμάτευσης.

Σημείωσε ότι στις διαβουλεύσεις «δεν υπάρχει μπλοκάρισμα» και ότι βρισκόμαστε «κοντά σε συμφωνία» με τους εταίρους-πιστωτές. Συμπλήρωσε πως η συνάντηση στην Βαρουφάκη-Λαγκάρντ θα γίνει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης καθότι το ΔΝΤ είναι ένας από τους πιστωτές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον συνδέεται με την επιμονή του Ταμείου στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό και την εργασιακή νομοθεσία, με τον κ. Σακελλαρίδη να αποσαφηνίζει πως «η κυβέρνηση δε συζητά μείωση των συντάξεων ούτε αύξηση των φόρων», αλλά «αν κρίνει ότι πρέπει να ανοίξει το ασφαλιστικό για λόγους βιωσιμότητας θα το κάνει με τους δικούς της όρους».

«Αυτό που μπορούμε να δούμε τώρα είπε είναι κάποιες προκλητικές περιπτώσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων», εξήγησε.

Για την επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αφορά τις διμερείς σχέσεις, προσθέτοντας ότι η ημερομηνία της συνάντησης είχε προσδιοριστεί από καιρό και συνεπώς δεν συνιστά κάποιο μήνυμα προς τους Ευρωπαίους, ενόψει της διήμερης συνόδου του Euro-working Group, τις ίδιες ημερομηνίες.
Πηγή: skai.gr