Ολοκληρώθηκε συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ - Επί τάπητος οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, μετά την απόδοση τιμών στην καγκελαρία και στον απόηχο της επιστολής του πρωθυπουργού στην κ. Μέρκελ.

Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, οι δύο ηγέτες επιθεώρησαν το τιμητικό άγημα και αμέσως μετά άρχισαν οι συνομιλίες. Δηλώσεις αναμένονται σε λίγη ώρα.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντησή των δυο ηγετών σε πέντε μέρες, και μετά την επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού στη Γερμανίδα καγκελάριο με την οποία προειδοποιούσε με στάση πληρωμών αν δεν διευθετηθεί το θέμα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. 

Πρόθεση του έλληνα πρωθυπουργού είναι να δείξει στην γερμανίδα καγκελάριο προσχέδιο των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης για ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό και φοροδιαφυγή στο πλαίσιο της συμφωνίας της 19ης Μαρτίου. «Έρχεται τώρα για τα δισεκατομμύρια μας» αναφέρει από την πλευρά της η Bild.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί να τηρήσει πλήρως τις δανειακές υποχρεώσεις της» διεμήνυσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο, απαντώντας ουσιαστικά στην επιστολή του πρωθυπουργoύ στην γερμανίδα καγκελάριο. 

Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί έναντι του Eurogroup, όχι διμερώς έναντι της Γερμανίας, τόνισε από την πλευρά του ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικώς με το εάν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ περιμένει σήμερα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να της παρουσιάσει λίστα με προτάσεις μεταρρυθμίσεων. 

Να γίνουν βήματα προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η ευρωζώνη θα είναι σε θέση να αντέξει την ενδεχόμενη χρεοκοπία οποιουδήποτε κράτους - μέλους της νομισματικής ένωσης καλεί στο μεταξύ ηομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, στο μηνιαίο δελτίο της.
Πηγή: skai.gr