Κλείσιμο

Παρασκευόπουλος: Θα σπεύσω να υπογράψω την απόφαση του ΑΠ για τις αποζημιώσεις αν...

Σε πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, και στην διακομματική επιτροπή της Βουλής, παρέπεμψε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης για την υπογραφή της απόφασης του Αρείου Πάγου του 2000 για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

«Θα σπεύσω να υπογράψω την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Αρείου Πάγου μόνο εφόσον υπάρχει πολιτική απόφαση γιατί το θέμα είναι εθνικό... Δεν μπορώ να πάρω εγώ πρωτοβουλία, συστήθηκε ομοφώνως διακομματική επιτροπή για το θέμα, εφόσον η κυβέρνηση θελήσει να προχωρήσει δεν έχω κανένα πρόβλημα να δώσω την άδεια, και επομένως θα σπεύσω να υπογράψω» διευκρίνισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «εφόσον δώσω άδεια να προχωρήσει η εκτέλεση του ΑΠ το απλό θα ήταν το γερμανικό δημόσιο να έσπευδε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί, με εμάς να προχωράμε σε αναγκαστική εκτέλεση».

«Η απόφαση μας θέτει ενώπιον πολύπλοκων ζητημάτων... Παραμένει εκτελεστή η απόφαση του ΑΠ εφόσον υπάρξει πολιτική απόφαση, δεν έχω πρόβλημα να δώσω την άδεια, αλλά προτεραιότητα είναι μια συμφωνία με τη γερμανική κυβέρνηση» διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Δεν κάνει καλό στη χώρα αυτή η ακραία ρητορική και αυτού του είδους η πόλωση» σχολίασε στον ΣΚΑΪ για το θέμα ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
Πηγή: skai.gr