Στρατούλης κατά Σόιμπλε: Νομίζει ότι η Ελλάδα είναι μπανανία; - Είναι εμμονικός

Την έκρηξη του υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, προκάλεσαν οι βολές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε μεταξύ άλλων αποκαλέσει τον κ. Βαρουφάκη «αμετανόητα αφελή».

«Τι νομίζει ο κ. Σόιμπλε; ότι η Ελλάδα είναι μπανανία, προτεκτοράτο, επειδή τον έμαθαν έτσι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος;» διερωτήθηκε.

«Έφτασε να υποδεικνύει αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, είναι εμμονικός» πρόσθεσε για τον Γερμανό υπουργό, ο κ. Στρατούλης.

«Τελείωσε η γερμανική Ευρώπη, η Γερμανία να υπαγορεύει και οι άλλες χώρες να εκτελούν... Το Νοέμβριο που θα εκλεγεί το Podemos (σ.σ Ισπανία) θα είναι χειρότερα τα πράγματα γι’ αυτούς» διαβεβαίωσε.

«Όταν υπάρχει μια θηλιά και σφίγγει είχαμε καθήκον να την χαλαρώσουμε μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες, και μετά τους τέσσερις μήνες να τη σπάσουμε» σημείωσε ο υπουργός, τασσόμενος παρόλα αυτά κατά του δημοψηφίσματος. «Προτεραιότητα μας είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, δεν είναι προτεραιότητες ούτε οι εκλογές ούτε τα δημοψηφίσματα» διευκρίνισε, ο Δημήτρης Στρατούλης.

«Εκλεχτήκαμε για να ανασάνει ο ελληνικός λαός... Εμείς δεν είμαστε ούτε δημαγωγοί ούτε ψεύτες θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μας σταδιακά, είπαμε ότι θα κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα άμεσα» διευκρίνισε ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Να επιστρέψουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα όλοι οι πολιτικοί -ακόμη και αν τα έχουν νόμιμα στο εξωτερικό -κάλεσε επίσης, ο Δημήτρης Στρατούλης, μετά τον Αλέκο Φλαμπουράρη, συμπεριλαμβάνοντας και τους συνάδελφους του - κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πρέπει να γίνει, είπε, και για λόγους ηθικούς αλλά και πολιτικούς.

Πηγή: skai.gr