Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Καμμένου στους εισαγγελείς (upd)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συμπληρωματική κατάθεση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την υπόθεση Χαϊκάλη.

Εξερχόμενος, ο κ. Καμμένος δεν έκανε κάποια δήλωση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συμπληρωματική κατάθεση του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη αναφορικά με τις καταγγελίες του περί απόπειρας χρηματισμού του για την προεδρική εκλογή, στον απόηχο της κατάθεσης του καταγγελλόμενου Γιώργου Αποστολόπουλου, ο οποίος αντέτεινε πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ήταν αυτός που αναφέρθηκε πρώτος σε χρηματικά ανταλλάγματα προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στην Εισαγγελία Εφετών, ο κ. Καμμένος, διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που τον ήθελαν να αρνείται να καταθέσει σήμερα Κυριακή, δηλώνοντας πως δεν είχε συνεννοηθεί με τις εισαγγελικές Αρχές αλλά με τον ταξίαρχο της Αστυνομίας Παναγιώτη Στάθη, στον οποίο εξήγησε πως δεν μπορούσε να καταθέσει σήμερα επειδή επιστρέφει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ ο γιος του.

Ισχυρίστηκε πως ο κ. Στάθης του απάντησε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν καταθέσει τη Δευτέρα.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «αποκυήματα φαντασίας» τα δημοσιεύματα περί δυσφορίας των εισαγγελικών Αρχών για τη στάση του.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος ενημέρωσε νωρίτερα την συνήγορό του πως αν δεν προσέλθει σήμερα για κατάθεση η υπόθεση Χαϊκάλη θα κλείσει.

Ανέφερε επίσης ότι δεν έχει παραδοθεί στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας το οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη με τον καταγγελλόμενο Γιώργο Αποστολόπουλο, προσθέτοντας πως το κρατά στο γραφείο του ο κ. Ντογιάκος. «Αν αυτό δεν αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης, τότε τι είναι;», διερωτήθηκε.

Ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου βρίσκεται από τις 11:00 το πρωί ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης.

Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να προσέλθει για κατάθεση και ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος, κατά δήλωση του κ. Χαϊκάλη, ανέλαβε την επεξεργασία του επίμαχου οπτικοακουστικού υλικού.
Πηγή: Δημήτρης Λάππας - skai.gr