Στο τραπέζι η κυβέρνηση ειδικού σκοπού από το ΠΑΣΟΚ

Όλο και ευκρινέστερη μοιάζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές μετά και την χθεσινή (Τετάρτη) πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Κυβέρνηση ειδικού σκοπού ως εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και ορισμό ημερομηνίας εκλογών ώστε να εκλέγει Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή» πρότεινε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Εδώ που φτάσαμε το ΠΑΣΟΚ τα συζητάει όλα προκείμενου να εκλέγει Πρόεδρος Δημοκρατίας» επισήμανε κύριος Γρηγοράκος.

Πολιτική πρωτοβουλία για κοινό εθνικό μέτωπο ώστε να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες ζήτησε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ρήγας γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον σταθμό μας. «Αν πάμε σε κυβέρνηση εθνική σωτηρίας αλλάζουν όλα, αλλά δεν το δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε. «Δεν μπορούμε να παίξουμε με το όνομα του υποψηφίου, αυτό θα ήταν ευτελές» επισήμανε ο κ. Ρήγας.

«Υπάρχουν κόμματα που θα καταστούν μοιραία για τον τόπο όπως η ΔΗΜΑΡ, που προσχωρεί σε μια άλλη αντίληψη όταν ο πρόεδρος της λεει ότι ‘πάμε σε λυτρωτικές εκλογές» ανέφερε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Τη συναίνεση των «κομμάτων του Δημοκρατικού Τόξου» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε εξάλλου την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσει ακόμη και το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών.

Πηγή: skai.gr