Πρωτόπαπας για τρόικα: Ναυάγιο δεν υπάρχει – Στόχος να κλείσει η διαπραγμάτευση

«Ναυάγιο δεν υπάρχει, υπήρξε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, αρκετές συγκλίσεις, αλλά το μεγάλο αγκάθι είναι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο η τρόικα ζητεί να καλυφθεί από το ασφαλιστικό (με μείωση συντάξεων, αλλά όχι αύξηση ορίων ηλικίας) και την αύξηση του ΦΠΑ και άλλων φόρων» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Χρήστος Πρωτόπαπας ο οποίος συμμετείχε στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα στο Παρίσι.

«Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά όχι και πάση θυσία» τόνισε. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει τεθεί στο τραπέζι από πλευρά τριμερούς η εξάμηνη παράταση του μνημονίου, «αλλά εμείς δεν συμφωνούμε».

Ο κ. Πρωτόπαπας διευκρίνισε ότι στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, θα αποφασιστούν κινήσεις από ελληνικής πλευράς για να επιστρέψει η τριμερής στην Αθήνα. Για την ώρα πάντως, δεν έχει κλειστεί ραντεβού, όπως είπε. Εμείς, διευκρίνισε πάντως, προσπαθήσαμε να τους πείσουμε με οικονομικά δεδομένα ότι έχουν άδικο στο θέμα του δημοσιονομικού κενού όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης είπε ότι οι περισσότερες πιέσεις ασκούνται από πλευράς ΔΝΤ.
Πηγή: skai.gr