Παπούλιας: Η κρίση δεν θα μας νικήσει

«Η κρίση δεν θα μας νικήσει», δήλωσε μετά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Υποφέρουμε, το ξέρω, αλλά νομίζω πως πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να ξεπεράσουμε [την κρίση]», συνέχισε ο κ. Παπούλιας, υπογραμμίζοντας πως με «αλληλεγγύη» οι Έλληνες μπορούν να ξετυλίξουν τις αρετές που επέδειξαν οι αγωνιστές του ελληνοαλβανικού μετώπου εναντίον των ιταλικών στρατευμάτων.

«Αν το κάνουμε, είμαι βέβαιος πως θα ξεπεράσουμε την κρίση», σημείωσε.

Τόνισε επίσης πως με τον αγώνα τους οι έλληνες στρατιώτες του 1940 «έδωσαν ένα μήνυμα [...] πως η δημοκρατική Ευρώπη μπορεί να κερδίσει τη μάχη» κατά του φασισμού.

«Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τόνισε πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις «θα είναι πάντα παρούσες όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα της Ελλάδας» και παραμένουν ο εγγυητής της ασφάλειας για τον ελληνικό λαό.

Συμπλήρωσε πως το «εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι πάντοτε έτοιμο να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αποστολή» και στέλνει μήνυμα «ασφάλειας σταθερότητας και ειρήνης» στην ευρύτερη περιοχή.

Υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας και χωρίς εντάσεις, διεξήχθη σήμερα η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο στην Αθήνα.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε τα μέτρα «απαραίτητα», αλλά ευχήθηκε «να είναι αυτές οι τελευταίες στιγμές που οι επέτειοι θα γιορτάζονται με αυτά τα μέτρα ασφαλείας».

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ