Μητσοτάκης: Να προταθεί νωρίτερα, και να είναι εκτός πολιτικής, ο υποψήφιος Πρόεδρος

Την άποψη ότι το πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας πρέπει να προταθεί νωρίτερα, και να είναι εκτός πολιτικής, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πάντως ότι η ψηφοφορία θα πρέπει να γίνει στην ώρα της.

«Δεν είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα βρει τους 180 βουλευτές» παραδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρίνισε όμως ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προκαλέσει μόνος του εκλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγεί το Σύνταγμα, γιατί ο συνταγματικός νομοθέτης απαιτεί ευρύτερη συναίνεση... Δημιουργεί συνθήκες νέου διχασμού ο ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε ο υπουργός.

«Το κλίμα της εκλογολογίας δεν το δημιουργήσαμε εμείς... Ο μόνος λόγος για να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι μόνο αν χάσει τη δεδηλωμένη, πρέπει να πούμε ‘όχι’ σε εκλογές λόγω των δημοσκοπήσεων» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι η ΝΔ δεν θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, γιατί είμαστε εντελώς διαφορετικά κόμματα, και το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε και άλλες αμαρτίες» σημείωσε δε, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση Παπανδρέου. «Αν είχαν εφαρμοστεί οι διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η αξιολόγηση, από το 2010 που μπήκαμε στο μνημόνιο, η σημερινή κατάσταση θα ήταν διαφορετική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έβαλλε δε κατά του Πάνου Σκουρλέτη και του συγκροτήματος Κουρή, αναφέροντας ότι οι δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ «με γυρίζουν πίσω στην πρακτική της δεκαετίας του ’80 της Αυριανής. Επικαλούνται πρωτοσέλιδο του ίδιου έκδοτη... Ο κ. Σκουρλέτης υιοθέτησε άκριτα δημοσίευμα εφημερίδας με συγκεκριμένη διαδρομή για να σπείρει φόβο και διχόνοια...» «Είναι απαράδεκτη τοποθέτηση» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «βούρκο απαξίωσης».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ