Κλείσιμο

Παρέμβαση Σαμαρά για τον ΕΝΦΙΑ: Βάσει των περυσινών τιμών η αποτίμηση γης (upd)

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκάλεσαν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν από τις εξωφρενικές αποτιμήσεις γης σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιφέρειας, με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

O πρωθυπουργός ζήτησε να επανέλθει η αποτίμηση των αξιών αυτών στα περυσινά επίπεδα -όπως καθορίστηκαν στον ΦΑΠ του 2013- ώστε να διορθωθούν τα λάθη που προέκυψαν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Το μέτρο ανακοίνωσε επισήμως από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης ανακοίνωσε ότι 400 χιλιάδες επιχειρήσεις που δηλώνουν ακαθάριστα έως 10 χιλιάδες ευρώ, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ .

Νωρίτερα, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί για να επιλυθούν τα όποια λάθη στο φόρο, απαντώντας στην σκληρή κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Θα δουλέψουμε δεν θα μαυρίσουμε στον ήλιο αυτό το καλοκαίρι» δήλωσε χαριτολογώντας ο υπουργός, τονίζοντας ότι επιθυμία του είναι να βοηθήσει τον έλληνα πολίτη.

«Φόρο - αίσχος που τιμωρεί όσους δούλευαν μια για ζωή για να φτιάξουν ένα κεραμίδι για να στεγάσουν το παιδί τους» χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχόμενος ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση θα αναθεωρήσει πλήρως τον φόρο. Αλήθεια, διερωτήθηκε, πως θα πληρώσουν οι ρημαγμένοι από τις πολιτικές του μνημονίου πολίτες;
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ