Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει μια κυβέρνηση μειοψηφίας να λαμβάνει αποφάσεις για το ενεργειακό μέλλον

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει πολιτικά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης μειοψηφίας να λαμβάνει αποφάσεις που υποθηκεύουν το ενεργειακό μέλλον της χώρας μας, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα χρησιμοποιήσουμε, πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, όλα τα δυνατά νόμιμα μέσα ως κυβέρνηση της αριστεράς για να ακυρώσουμε αυτές τις αποφάσεις.

Στη συνεδρίαση κυριάρχησε το θέμα της μικρής ΔΕΗ και των άλλων προαπαιτούμενων με τους βουλευτές να τονίζουν την ανάγκη αγωνιστικής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο Αλέξης Τσιπρας, ο οποίος ωστόσο δεν τοποθετήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας, αύριο θα επισκεφθεί τον ατμοηλεκτρικό σταθμό και το ορυχείο στο Αμύνταιο της Φλώρινας, στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της πώλησης της ΔΕΗ.

Εν τω μεταξύ το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε Παναττικό συλλαλητήριο ενάντια στο ξεπούλημα - όπως αναφερει- της ΔΕΗ, την Πέμπτη στις 7 στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα και το υπουργείο Οικονομικών.

Στη σχετική ανακοίνωση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει συμβόλαιο «θανάτου» της βαριάς βιομηχανίας της χώρας και ξεπουλήματος της ηλεκτρικής ενέργειας και ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν έναντι «πινακίου φακής» τη σημαντικότερη -στρατηγικής σημασίας- δημόσια βιομηχανία της χώρας, παραδίδοντας σε ιδιώτες την ηλεκτρική ενέργεια, γεγονός που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας.

Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος