Θεοχάρης: Κανένας δεν είχε το ανάστημα να μού ζητήσει να παραιτηθώ

Έντονο συγκινησιακό κλίμα επικράτησε κατά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του τέως γγ. Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του δευτέρου. 

Ο τέως γγ. Δημοσίων Εσόδων τόνισε ότι δεν έχει πάρει κανένα φορολογικό μέτρο, και τα μέτρα τα έχει λάβει όλα η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

«Η απόφαση (σ.σ παραίτησης) είναι δική μου» διευκρίνισε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας όμως ότι «κανένας δεν είχε το ανάστημα να μού ζητήσει να παραιτηθώ, δεν έχω κάνει τίποτε που να το σκέφτομαι δεύτερη φορά». 

«Δεν νιώθω εξιλαστήριο θύμα γιατί δεν έχω κάνει κάτι στον τομέα μου, για να το νιώσω... Αν κάποιοι ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα» πρόσθεσε.

«Το κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής γίνεται, μόνο αν κτίσουμε θεσμούς για να διορθωθούν τα κακά της Δημόσιας Διοίκησης» επισήμανε ο τέως γενικός γραμματέας.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας εξήρε το έργο του Χάρη Θεοχάρη.

Η παραίτηση Θεοχάρη αποδίδεται σε προσωπικούς λόγους, και φαίνεται να προήλθε μετά από διαφωνίες του με κυβερνητικά στελέχη με αφορμή συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του το τελευταίο διάστημα. 

«Όλοι κρίνονται, ουδείς αναντικατάστατος» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Σπύρο Μάλλη η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη για τον τέως γενικό γραμματέα.  

«Είναι δικαίωμα της κυβέρνησης να επιλέγει όχι μόνο υπουργούς αλλά και πρόσωπα στη δημόσια διοίκηση» δήλωσε στον σταθμό μας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας. Ο κ. Ρήγας έκανε λόγο για αστοχίες που προκάλεσαν κάπως την κοινή γνώμη, εξηγώντας ότι ο κ. Θεοχάρης «προφανώς χρεώνεται τις αστοχίες της διοίκησης που δεν είναι καλύτερά της.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αποχώρηση του γγ. Εσόδων έχει ήδη ενημερωθεί η τριμερής. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

"Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει την αποδοχή της παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, τον οποίο ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών.

"Ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

"Ο Υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού.

"Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του".

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ