Γλέζος: Ενδεχόμενο αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού

Εάν χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο, υπογραμμίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.

«Δεν προσέχεις τη σειρά: πρώτα καταργώ το Μνημόνιο και μετά έρχομαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα οδηγήσουμε τη χώρα στην πείνα και τον αφανισμό; Όχι. Θα ορθώσουμε το πολιτικό μας ανάστημα και θα απαιτήσουμε» δηλώνει, εξηγώντας ότι αν χρειαστεί για να αντεπεξέλθει η χώρα «πρώτα θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν. Και τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».

Ερωτηθείς για τον αναγκαστικό δανεισμό και το ακριβές ποσό του εισοδήματος στον οποίο θα γίνεται ο αναγκαστικός δανεισμός δηλώνει «Αυτό θα το δούμε. Ας πούμε πάνω από 100 χιλιάδες. Από εκεί και πάνω μπορεί να υπάρξει ένας αναγκαστικός δανεισμός. Τώρα πέφτουν χαράτσια που πάνε στο χρέος. Εγώ μιλάω για εσωτερικό δανεισμό, ώστε να σωθεί η χώρα και να λειτουργεί το κράτος».

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία, τότε «θα πάρουμε την εντολή και θα ζητήσουμε από τα κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους», προσθέτει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

«Ο Μανώλης Γλέζος μιλά για αναγκαστική δήμευση καταθέσεων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τη συνέντευξη του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ
Πηγή: skai.gr