Σύσκεψη Σαμαρά - Γεωργιάδη στο Μαξίμου για την υγεία

Ζητήματα του υπουργείου Υγείας συζήτησαν ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Yγείας χαρακτήρισε το 25ευρο για νοσηλεία στα νοσοκομεία "δίκαιο και απαραίτητο".

Απαντώντας εμμέσως στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι ο σχετικός νόμος -όπως είναι ψηφισμένος- δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση για κανέναν.

“Τις εξαιρέσεις τις βάλαμε εμείς μετά από διαπραγματεύσεις με την τρόικα”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Πρόσθεσε ότι θεωρεί εξαιρετικά άδικο που δεν εξαιρούνται οι άνεργοι από το μέτρο, άλλα στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτό, ενώ επισήμανε ότι για να ισχύσουν οι εξαιρέσεις πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι από το 25ευρο εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες, άτομα με αναπηρία άνω του 80%, άποροι, φυλακισμένοι, στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας.

"Και οι πλειστηριασμοί ήταν ψηφισμένο μέτρο άλλα το διορθώσαμε" σχολίασε μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι ενδοκυβερνητικές κόντρες λίγους μήνες μετά την πανηγυρική υπερψήφιση του συγκεκριμένου μέτρου τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι άλλο ένα ζήτημα αντιμετωπίζεται ως μια ευκαιρία ανέξοδων επικοινωνιακών παιχνιδιών πάνω στην πλάτη ενός ελληνικού λαού.

Τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ, άλλα και του ενός ευρό
ανά συνταγή στα φάρμακα, κατάθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για να θέσουν προ των ευθυνών τους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης που διαμαρτύρονται, όπως ανακοίνωσε στο σταθμό μας ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος Νότης Μαριάς.

Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι "κανένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει χωρίς υγειονομική περίθαλψη, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης. Καμιά δημοσιονομική σκοπιμότητα δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών..." καταλήγει η ανακοίνωση.  
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ