Κλιμακώνεται η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη

Κλιμακώνεται η ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία.

Το ΠΑΣΟΚ καθιστά σαφές ότι «θα επιμείνει στην απόσυρση του 25ευρου» αναλαμβάνοντας «όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες και στην Κυβέρνηση και μετά στη Βουλή». Τονίζει δε ότι «οριζόντια μέτρα, όπως τα 25 ευρώ ανά νοσηλεία σε νοσοκομείο, δεν αποδίδουν αποτελέσματα και είναι άδικα γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τους μια σειρά από κρίσιμα κριτήρια».

Παράλληλα, εγκαλεί τον κ. Γεωργιάδη πως έχει «κάνει λόγο για απόσυρση της διάταξης ή για περιορισμό της στους ‘έχοντες και κατέχοντες’ θεσπίζοντας οικονομικά κριτήρια».

Απαντώντας στο κάλεσμα του κ. Γεωργιάδη προς το ΠΑΣΟΚ να προτείνει ισοδύναμα μέτρα για τα 110 εκατομμύρια ευρώ που θα προέλθουν από το εισιτήριο και τη χρέωση 1 ευρώ ανά φαρμακευτική συνταγή, η Χαριλάου Τρικούπη καλεί τον κ. Γεωργιάδη να «ψάξει να τα βρει σε κάποια από τα ‘Ζάππεια’ που χάθηκαν».

Προτείνει μάλιστα στον υπουργό Υγείας να αξιοποιήσει τους πόρους που εξοικονομήθηκαν από «τη μείωση των τιμών των φαρμάκων», και «τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ», μέτρα που στήριξε το ΠΑΣΟΚ.

«Όταν λέμε ότι η κατάσταση στην Οικονομία βελτιώνεται, ότι υπάρχει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα και ότι το 2014 είναι χρονιά αποκατάστασης αδικιών είναι πρέπει να το εννοούμε και απόλυτα. Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται επομένως μαθήματα συνέπειας και αξιώνει σεβασμό των προσπαθειών του και κυρίως των θέσεων και των προτάσεών του», σημειώνει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη.

Σχολιάζοντας τέλος τη δήλωση του υπουργού Υγείας ότι η διαμάχη του 25ευρου είναι «για τρίχες», το ΠΑΣΟΚ καλεί τον κ. Γεωργιάδη να «σκεφτεί το πόσο ‘τρίχες’ θα το θεωρήσει ένας άνεργος, ένας φτωχός που έχει ανάγκη».

«Βολές» εξαπέλυσε και η αντιπολίτευση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ