«Βολές» της αντιπολίτευσης για το εισιτήριο των 25 ευρώ

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης με αφορμή το μέτρο των 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία εξαπέλυσαν την Παρασκευή κόμματα της αντιπολίτευσης, εν μέσω αντιπαράθεσης μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργείου Υγείας.

Το ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι «θα επιμείνει στην απόσυρση του 25ευρου» αναλαμβάνοντας «όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες και στην Κυβέρνηση και μετά στη Βουλή». Τονίζει δε ότι «οριζόντια μέτρα, όπως τα 25 ευρώ ανά νοσηλεία σε νοσοκομείο, δεν αποδίδουν αποτελέσματα και είναι άδικα γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τους μια σειρά από κρίσιμα κριτήρια».

«Επιβολή των νέων χαρατσιών στην Υγεία με τα 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο καθώς και η επιπλέον επιβάρυνση με 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «νέα άθλια μνημονικά μέτρα».

«Την ώρα που οι πολίτες στερούνται σε μεγάλο βαθμό το αγαθό της δημόσιας υγείας, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κυρίως των οικονομικά αδυνάτων που δεν μπορούν να πληρώσουν το εισιτήριο των 25 ευρώ, ο υπουργός Υγείας, όχι μόνο επιμένει στο μέτρο που προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και μέσα στην συγκυβέρνηση, αλλά με πρωτοφανή αναλγησία μιλά για τρίχες», δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς.

Την ακύρωση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία ζητά η Δημοκρατική Αριστερά, κάνοντας λόγο για μέτρο που αποτελεί μία «λανθασμένη και κοινωνικά άδικη επιλογή».

Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει πως το εν λόγω μέτρο «δυσχεραίνει την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και πλην ελάχιστων εξαιρέσεων επιβαρύνει όλους τους πολίτες», τονίζοντας πως κατ΄ αυτόν τον τρόπο «αμφισβητείται η καθολικότητα της παροχής δωρεάν υγείας».

«Επικίνδυνη για την υγεία του λαού, η πολιτική της κυβέρνησης», είναι ο τίτλος σχολίου του ΚΚΕ. «Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ότι με το 25ευρο θα ανακουφιστούν οι ασθενέστεροι, καθώς επίσης και οι συζητήσεις για ισοδύναμα μέτρα, επιβεβαιώνουν κυνικά, ότι και στην υγεία, όπως και σε άλλους τομείς, θα χαρατσώνονται οι φτωχοί στο όνομα του να δοθούν τάχα ορισμένα ψίχουλα στους πάμπτωχους».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ