Βενιζέλος: Ούτε νέα μέτρα, ούτε πρόωρες εκλογές - τι δήλωσε για τα υποβρύχια

Τα ενδεχόμενα επιβολής νέων μέτρων, είτε προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών, απέκλεισε κατηγορηματικά σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα (...) Στήνεται άδικο επικοινωνιακό σκηνικό με το δήθεν επιχείρημα οτι η Ελλάδα έχει πρόβλημα η Ελλάδα και η κυβερνητική πολιτική έχουν ανάγκη απο χρόνο. Ο ελληνικός λαός εχει πληρώσει ήδη ακριβά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Υπάρχει ένα
μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Eπιτροπή Οικονομικών της Βουλής από το υπουργείο Οικονομικών, και ένα σταθερό πλαίσιο που έχουμε διαμορφώσει ως κυβέρνηση. Νέα μέτρα είναι υπονομευτικά για ην οικονομία και την ανάπτυξη» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε δε, ότι «δεν έχει νόημα να εξυπηρετείς δημοσιονομικούς στόχους που δρουν υπονομευτικά για το ΑΕΠ.»

Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε για το θέμα των υποβρυχίων, και αν στην συνάντηση της Τετάρτης των δύο πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει κάλυψη από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και αν το θέμα με τον κύριο Αβραμόπουλο έχει λήξει. Χαρακτήρισε δε, ως ακατανόητη την ερώτηση και σημείωσε «Γιατί να μην γίνει το αντίθετο και να μού ζητήσει ο Σαμαράς να τον καλύψω; Υπάρχει ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και με καλύπτει» απάντησε σε σχέση με τον κ. Αβραμόπουλο.

Σε δεύτερη ερώτηση που διατυπώθηκε για το ίδιο θέμα, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να δώσουν πολλές εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα» ενώ παράλληλα τόνισε πως η πιο διαφανής περίοδος για την υπόθεση ήταν όταν ο ίδιος ήταν στο τιμόνι του υπουργείου Άμυνας.

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση ο κ. Βενιζέλος κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες σε σχέση με την τρόικα.

Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε και για τις αναφορές που έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Μάλτα, περί 1.500.000 λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και κλήθηκε να σχολιάσει εάν αυτός είναι «χρυσαυγίτικος όρος». «Ο πρωθυπουργός αποκλείεται να έκανε χρυσαυγίτικου χαρακτήρα σχόλιο» τόνισε.

Ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική χαρακτήρισε στο μεταξύ την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων.

Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το σκάνδαλο των υποβρυχίων και του ναυπηγείου Σκαραμαγκά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας την ανακοίνωση Κεδίκογλου, κατηγορώντας την ότι κάνει για δεύτερη φορά «πλάτη» στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πηγή: Χρήστος Κούτρας, Νewsdesk ΣΚΑΪ