Με μήνυμα υποστήριξης καταφθάνει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στην Αθήνα

Τη στήριξη της Ουάσινγκτον στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση αναμένεται να μεταφέρει στην Αθήνα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, ο οποίος την Κυριακή θα συναντηθεί με πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και το έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Στουρνάρα.

Η επίσκεψη Λιού στην Αθήνα έρχεται μία ημέρα έπειτα από την ολοκλήρωση των διήμερων εργασιών των υπουργών Οικονομικών του G20 στη Μόσχα, με τους υπουργούς να διαμηνύουν το Σάββατο πως η άμεση προτεραιότητα των 20 ισχυρότερων οικονομιών, «μεσοπρόθεσμα», είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης, στο πλαίσιο μίας «εύθραυστης και άνισης» ανάκαμψης.

Σημειώνεται άλλωστε πως η στάση της Ουάσιγκτον αναφορικά με την αντιμετώπιση της κρίσης έρχεται σε αντίθεση με την στρατηγική που έχει ακολουθηθεί στην Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg την Παρασκευή ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, o oποίος επισκέπτεται την Κυριακή την Αθήνα, τόνισε ότι θα πιέσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του κατά την σύνοδο της ομάδας των G20 που διεξάγεται στη Μόσχα να τονώσουν την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα.

Στον αντίποδα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε την Παρασκευή ότι «εάν όλα συνεχίσουν έτσι, η Ελλάδα στο τέλος του έτους θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα» και εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την πρόοδο που σημειώνουν οι χώρες της Ευρωζώνης που περνούν κρίση.

Ο κ. Λιού θα συναντηθεί στις 13:00 με τον κ. Στουρναρα και στις 14:00 με τον πρωθυπουργό στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στην ατζέντα των επαφών του αμερικανού υπουργού αναμένεται να βρεθεί και η προετοιμασία της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στις 8 Αυγούστου στο Λευκό Οίκο.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ