Σαμαράς: Ανάγκη δραστικών μέτρων για την ανεργία στην Ευρώπη

«Η μεγάλη πρόσκληση για την Ευρώπη είναι η ανεργία, και κυρίως η ανεργία των νέων, και σε χώρες όπως η Ελλάδα αυτό έχει προκαλέσει τεραστία προβλήματα στην κοινωνική συνοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαμαράς προσθεσε ότι η ανεργία σε χώρες όπως η Ελλάδα έχει εκτοξευθεί, και επισήμανε ότι αυτό που πρέπει να πράξει η ΕΕ είναι να σκεφτεί δημιουργικά και να σκεφθεί λύσεις με δραστικά μέτρα που θα έχουν άμεση εφαρμογή.

Το ακανθώδες θέμα της ανεργίας βρίσκεται στο επίκεντρο της Συνοδού, και σύμφωνα με σχετικό έγγραφο ήδη υπάρχει ευρεία συμφωνία για ταχύτερη αποδέσμευση 6 δισ. ευρώ που θα διοχετευθούν σε περιοχές όπου η νεανική ανεργία υπερβαίνει το 25%, αρχής γενόμενης από τον Ιανουάριο του 2014 και έως το τέλος του 2015.

Την δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης για την ευρωζώνη πρότεινε εκ νέου την Πέμπτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η πρότασή της θα μπορούσε να λειτουργήσει μονάχα εφόσον έχει προηγουμένως επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός της οικονομικής πολιτικής.
Πηγή: Γιάννης Ντσούνος, Newsdesk ΣΚΑΪ