Αβραμόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε το μίσος να εξαπλωθεί

«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ποτέ το μίσος να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί» διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην ολομέλεια του ετήσιου συνεδρίου της «Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής» (American Jewish Committee), στην Ουάσιγκτον.

Η χώρα -τόνισε- λόγω των οικονομικών προβλημάτων βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές κοινωνικές προκλήσεις και με πολιτικές δυνάμεις που αποτελούν ντροπή για τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές παραδόσεις μας.

«Επιτρέψτε μου να δηλώσω απ' αυτό το φόρουμ, με τον πιο αποφασιστικό και πειστικό τρόπο ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ποτέ το μίσος να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί. Οι κοινωνικοί παράγοντες που επέτρεψαν να συμβεί αυτό, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιτυχία. Η άγνοια, η απόγνωση, ο θυμός, η απογοήτευση με το πολιτικό σύστημα είναι μερικοί απ' αυτούς (τους παράγοντες)» τόνισε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η οικονομική κρίση «παρήγαγε ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο που δεν ταιριάζει στη δημοκρατική κουλτούρα του ελληνικού λαού. Κανείς δεν πίστευε ποτέ ότι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και έχει γίνει το καλύτερο παράδειγμα της αντίστασης ενάντια στον ναζισμό, θα μπορούσε ποτέ να ανεχθεί και να επιτρέψει την αναβίωση του μίσους και του ρατσισμού. Εγγύηση όμως είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και η ισχυρή βούληση του λαού».

Ταυτόχρονα, κάλεσε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο να επενδύσουν στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τώρα είναι η στιγμή! Η Ελλάδα ήταν και θα είναι για πάντα αξιόπιστος και σταθερός παράγοντας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σημείωσε μάλιστα πως «μπορούμε να δούμε μια αχτίδα φωτός στην άκρη του τούνελ και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας έχει βελτιωθεί δραστικά. Ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια σε όλο τον κόσμο έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις σε στρατηγικά έργα στην Ελλάδα».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι μεγάλη φίλη και σύμμαχος χώρα της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στις καλές σχέσεις που αναπτύσσει με το Ισραήλ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ με πληροφορίες ΑΜΠΕ