Έντονη αντίδραση ΝΔ στη δήλωση Βούτση για γενική απαγόρευση οπλοφορίας

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ανακοίνωση της ΝΔ με αφορμή τη δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση στη Βουλή ότι θα ήταν θετικός στο να απαγορευθεί γενικώς η οπλοφορία στην κοινωνία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα ήταν θετικός σε μια συζήτηση να απαγορευθεί η οπλοφορία των βουλευτών, ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε δε, τους αστυνομικούς ως «μπάτσους», λέγοντας ότι «θα ήμουν θετικός στο να απαγορευθεί γενικά η οπλοφορία στην κοινωνία. Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος... μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ’ ελάχιστο».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα.

Η ΝΔ ερώτα τέλος αν συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση. «Αν όχι, οφείλει να τον "αδειάσει" άμεσα» προσθέτει.

Σε νεώτερη δήλωση του, ο βουλευτής επισημαίνει ότι δεν εννοεί τον αφοπλισμό των αστυνομικών εν ώρα, υπηρεσίας και χαρακτηρίζει αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση από τη δήλωση του.
 
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ