Κλείσιμο

Σαμαράς: Κατάλληλη συγκυρία για περαιτερω συνεργασία με Τουρκία

Η Ελλάδα ξεπερνά το μέγιστο σημείο της ύφεσης και σταθεροποιείται, δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθύνοντας χαιρετισμό στο φόρουμ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε, είναι η κατάλληλη συγκυρία για περαιτερω συνεργασία, προς όφελος της διμερούς επιχειρηματικότητας, με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για τις δύο χώρες.

Προσθεσε ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα βελτιώνεται σταθερά, δραστικά και με γοργούς ρυθμούς.


Νωρίτερα, την πεποίθηση του ότι η «σημερινή ημέρα είναι μία καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» εξέφρασε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνοντας την επιθυμία της Αθήνας για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θεμέλιοι λίθοι αυτής της σχέσης είναι «ο αλληλοσεβασμός [...] το διεθνές δίκαιο και η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας». Για επιδίωξη λύσης «win-win» στο θέμα της ΑΟΖ έκανε λόγο ο κ. Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Στο μεταξύ, την πεποίθησή του ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα καταφέρει να λύσει «τον γόρδιο δεσμό» των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
«Τα δύσκολα είναι για τους γενναίους και επειδή είναι γενναίος θα αντεπεξέλθει» τόνισε ο Πατριάρχης μετά τη συνάντηση που είχε στο Φανάρι με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Θα λύσει τον γόρδιο δεσμό, αυτή είναι η ευχή μου και η ολόθυμος προσευχή μου» προσέθεσε και διευκρίνισε ότι γνωρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό από πολλά χρόνια. «Από τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών, νεότατος, εγώ ήμουν μητροπολίτης Χαλκηδόνος και με έστελνε στην Αθήνα ο Πατριάρχης Δημήτριος για να συνεργαστούμε για τα θέματα του Πατριαρχείου» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr