Μέρκελ: Η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί σκληρότερα

Οι Ευρωπαίοι πρέπει να εργαστούν σκληρότερα, εάν θέλουν να διαφυλάξουν το πιο «γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» στον κόσμο, και να παραμείνουν ταυτόχρονα ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο διαμηνύει η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στους Financial Times.

«Ζήτημα κλειδί για να επιβιώσει στην πρόκληση της παγκοσμιοποίησης είναι να δαπανά περισσότερο στην έρευνα και την εκπαίδευση και να αναθεωρήσει ριζικά το φορολογικό σύστημα και την αγορά εργασίας» για να ανατάξει την ανταγωνιστικότητά της επισήμανε.

Όπως λεει
η γερμανίδα καγκελάριος, «εάν η Ευρώπη σήμερα αντιπροσωπεύει μόλις λίγο περισσότερο από το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, περί το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ και πρέπει να χρηματοδοτήσει το 50% των κοινωνικών δαπανών παγκοσμίως, τότε είναι προφανές ότι οφείλουμε να εργαστούμε πολύ σκληρά για να διατηρήσουμε την ευημερία και τον τρόπο ζωής μας».

«Όλοι μας πρέπει να σταματήσουμε να δαπανούμε περισσότερα απ’ όσα κερδίζουμε κάθε χρόνο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ευρωπαϊκής Συνόδου κορυφής την Παρασκευή, η κ. Μέρκελ δήλωσε πως η Ευρώπη έχει ακόμη μπροστά της μία «δύσκολη περίοδο» και δεν πρέπει να χαλαρώσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες.

Την ικανοποίησή της για τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση και την κατανόησή της για τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών στα σκληρά μέτρα εκφράζει στο μεταξύ η γερμανίδα καγκελάριος  σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Braunschweiger Zeitung.
Πηγή: skai.gr