Σαμαράς: Ζητά θέσεις εργασίας και επενδύσεις από τις πολυεθνικές

Η ανάπτυξη τίθεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής μετά την εκταμίευση του ποσού των 34,4 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση το πρωί με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με στόχο τη διεύρυνση της παρουσίας τους στην Ελλάδα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τους επικεφαλής των εταιριών Unilever, Pepsico, Specifar, Nestle, Bic Violex, Lafarge, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Cosco, Vodafone, Philip Morris, Procter & Gamble, Novartis, ΑΒ Βασιλόπουλος και Friesland.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα παρουσιάζεται στις Βρυξέλλες η τελική έκθεση προόδου για την υλοποίηση του δεύτερου μνημονίου, καθώς και η έκθεση της Ομάδας Δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας.

«Ένας μαραθώνιος τελείωσε με επιτυχία, και τώρα ξεκινάει ένας άλλος», ανέφερε την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες, μία ημέρα μετά την απόφαση του Eurogroup που δίνει το «πράσινο φώς» για την εκταμίευση της δόσης.

Την Τρίτη θα έχει σύσκεψη με τους κυβερνητικούς εταίρους για το φορολογικό νομοσχέδιο αλλά και τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

«Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα βάζει μπρος τις μηχανές για ανάπτυξη από το β' εξάμηνο του 2013», είχε δηλώσει πρωθυπουργός σε αποκλειστική συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα Σημερινή.

Στην πρόβλεψη ότι θα υπάρξει βελτίωση της πραγματικής οικονομίας στο πρώτο εξάμηνο του 2013, λόγω του ποσού των 34,4 δισ. ευρώ που θα εκταμιευθεί για την Ελλάδα από τους πιστωτές, προέβη στον ΣΚΑΪ από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι με το ποσό αυτό οι οφειλές στο δημόσιο θα εξυπηρετηθούν, θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά και σταθεροποίηση του τραπεζικού τμήματος κάτι που ενδιαφέρει τους καταθέτες και τις επιχειρήσεις.

Πηγή: skai.gr