Οι επόμενες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά

Η στρατηγική της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο σημερινών συσκέψεων του Πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες.

Προτεραιότητα παραμένει η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και η επέκταση όσων ήδη βρίσκονται στη χώρα μας, με στόχο την εισροή κεφαλαίων και την ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και τη μείωση της ανεργίας.

Την Παρασκευή, μία ημέρα μετά την απόφαση του Eurogroup που έδινε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε σε συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες πως «ένας μαραθώνιος τελείωσε με επιτυχία, και τώρα ξεκινάει ένας άλλος.

«Για την κυβέρνηση η επόμενη ημέρα έχει ξεκινήσει», προσθέτει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χαλάρωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρωί της Δευτέρας, ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί στο γραφείο του εκπροσώπους 16 μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με στόχο την διεύρυνση της παρουσίας τους στην χώρα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση. Επί τάπητος θα τεθούν το φορολογικό νομοσχέδιο και ο σχεδιασμός του επόμενου διαστήματος.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα παρουσιάζεται στις Βρυξέλλες και η τελική έκθεση προόδου για την υλοποίηση του δεύτερου μνημονίου, καθώς και η έκθεση της Ομάδας Δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής οι πολιτικοί κίνδυνοι δεν έχουν υποχωρήσει πλήρως, καθώς κορυφαία στελέχη εκφράζουν φόβους για μεγάλη δημοσκοπική υποχώρηση των κυβερνητικών εταίρων το πρώτο δίμηνο του έτους, όταν θα γίνουν αισθητές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ εντάσεις μπορεί να προκληθούν με αφορμή την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Πηγή: skai.gr