Κλείσιμο

Αναπόφευκτες οι μειώσεις στους μισθούς ενστόλων, πανεπιστημιακών

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με αντιπροσωπεία των ενστόλων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας τους τόνισε ότι είναι αναπόφευκτες οι μειώσεις των μισθών τους έως και 7,5% αναδρομικά από 1/7 και 12% από 1/1.

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η συνάντηση με τους πανεπιστημιακούς για τα ειδικά μισθολόγια. Τους πρότεινε μεσοσταθμικά μείωση 17,5%.

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισαν τις προτάσεις οι ένστολοι, οι οποίοι προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ οι πανεπιστημιακοί απειλούν με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στην εξεταστική περίοδο. Η ΠΟΣΔΕΠ αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Τρίτη.

Αύριο, Τρίτη, ο κ. Στουρνάρας θα μεταβεί στο Βερολίνο για την πρώτη συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί επίσης με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο κ. Στουρνάρας την Κυριακή θα συναντηθεί με την τρόικα, που φτάνει στην Αθήνα την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι αναμένεται να έχουν νέα σύσκεψη εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την Τετάρτη, προκειμένου να καταλήξουν στα μέτρα, ενώ στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν πως δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε αυτά που έχουν προταθεί από το οικονομικό επιτελείο.

Την Παρασκευή θα βρίσκεται επίσης στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.
Πηγή: skai.gr