Αντιπαράθεση Λαφαζάνη - Στουρνάρα για νέα μέτρα και τράπεζες

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργού Οικονομικών προκάλεσαν στη Βουλή τα επερχόμενα μέτρα αλλά και οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα καταστροφής» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν έχουμε γίνει Αργεντινή» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

Κατά την ώρα του πρωθυπουργού κατά την οποία δεν προσήλθε ο Αντώνης Σαμαράς αλλά αντ’ αυτού απάντησε Υπουργός Οικονομικών και αντί του Αλέξη Τσίπρα τη σχετική ερώτηση ανέπτυξε ο Παναγώτης Λαφαζάνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υποχωρήσει πλήρως από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και την επαναδιαπραγμάτευση αλλά και την επιμήκυνση τα μετέτρεψε σε νέο καταστροφικό -όπως το χαρακτήρισε- πακέτο μέτρων.

«Πάτε να καταστρέψετε, να αφαιρέσετε, να συρρικνώσετε αυτή είναι η δήθεν αξιοπιστία σας, Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα πακέτα καταστροφής πρέπει να τελειώνουμε με το μνημόνιο και θα τελειώνουμε. Ο λαός σύντομα θα σας ανατρέψει, θα σας διώξει, θα σας πάει στο πολιτικό περιθώριο και θα επιλέξει πολιτικής ανασυγκρότησης με δικαιοσύνη και προοπτική» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

«Αναζητούμε σήμερα ένα πακέτο 11,7 δισ. ευρώ που θα κατανέμει τα βάρη κατά το δυνατόν ακριβοδίκαια» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας και πρόσθεσε παραδεχόμενος ότι «το επίπεδο των ελλήνων έχει πέσει, δεν έχει πέσει όμως δραματικά, δεν έχουμε γίνει Αργεντινή» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στις πρόσφατε επαφές του πρωθυπουργού με τους ευρωπαίους ηγέτες Μέρκελ και Ολάντ ο Υπουργός Οικονομικών μίλησε για θετική αλλαγή κλίματος υπέρ της χώρας μας, τονίζοντας ότι μετά τις επαφές άρχισαν οι θετικές συζητήσεις για Ελλάδα «υπάρχει μία αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσυνης, έχε αλλάξει το κλίμα και στην αγορά, γύρισαν και καταθέσεις που είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό λαό» ανέφερε μεταξύ άλλων κ. Στουρνάρας ενώ από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδωσε εξετάσεις υποταγής και υπακοής.

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ των δύο ανδρών και για τις τράπεζες, καθώς Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υποστήριξε ότι ο Υπουργός Οικονομικών με την πρόσφατη δήλωσή του στη Βουλή «κατέστρεψε το ΤΤ και το οδήγησε εκτός των συναλλαγών» ενώ υποστήριξε ότι « αυτό το κάνετε χωρίς στοιχεία και χωρίς να βασίζεστε πουθενά στην πραγματικότητα για να εξυπηρετήσετε ιδιωτικά συμφέροντα και να ξεπουλήσετε το Ταχυδρμικό Ταμιευτήρο».

Θα λυθεί το πρόβλημα εκτίμησε ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι «λόγω των δυσμενών συνθηκών απλά αποσύρθηκε η συναλλαγή της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά αυτό το πρόβλημα θα λυθεί».

Πάντως, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε εκ νέου και την πώληση της ΑΤΕ κάνοντας λόγω για χάρισμα. «Χαρίζετε την ΑΤΕ και δίνετε δώρο 7 δισ. ευρώ στον αγοραστή, πέραν του πακτωλού των δισεκατομμυρίων που δίνετε με την επανακεφαλαοποίηση των τραπεζών. Αυτό είναι μέγα οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο» ανέφερε.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου