ΥΠΕΣ: Όλα έτοιμα για τις εκλογές

«Όλα είναι έτοιμα για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης.

Προηγήθηκε η επιτυχημένη γενική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

Αναφερόμενος στη γενική δοκιμή, δήλωσε πως «διαπιστώσαμε ότι από τεχνολογική, ηλεκτρονική και διοικητική άποψη όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Γιάννης Σγουρός προέβλεψε ότι τα αποτελέσματα θα δοθούν έγκαιρα και πολύ πιο σύντομα από τις άλλες φορές.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις περί απεργίας των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης την ημέρα των εκλογών ο υπουργός είπε ότι «το υπουργείο και ο υπουργός ουδέποτε έλαβαν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου, οποιασδήποτε δήλωσης οργάνου που να σχετίζεται με απεργία ή άλλης φύσεως κινητοποίηση».

Υπενθυμίζεται ότι ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα με τη Singular Logic, θα υπάρχει γύρω στις 9 και μισή το βράδυ, λόγω των λιγότερων συνδυασμών που θέτουν υποψηφιότητα και της εκλογής των υποψηφίων με λίστα και όχι με σταυροδοσία.

Στο μεταξύ, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε ότι σε αυτές τις εκλογές υπάρχει μείωση του κόστους κατά 30% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

«Δηλαδή, από τα 50 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το κόστος των προηγούμενων εκλογών, αυτές οι εκλογές θα κοστίσουν 35 εκατομμύρια. Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι τα αποτελέσματα θα σταλούν για πρώτη φορά, όχι με τηλεγραφήματα –όπως γινόταν μέχρι τώρα– αλλά μέσω fax. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει πιο γρήγορα η μετάδοση των αποτελεσμάτων» είπε.

Βρείτε ΕΔΩ όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές

Πηγή: skai.gr