Κλείσιμο

Διαψεύδει το ΔΝΤ δήθεν δήλωση του εκπροσώπου τύπου

Με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε το γραφείο τύπου του ΔΝΤ στον ΣΚΑΪ τη δήλωση που, ελληνικού περιεχομένου σάιτ, ανήρτησε τη Δευτέρα ως δήθεν "αποκλειστική", αποδίδοντας το περιεχόμενό της σε λεγόμενα του εκπροσώπου τύπου του Ταμείου.

Σε αυτή την "αποκλειστική δήλωση" ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ φέρεται να βάλλει κατά δημοσιογράφων- ελληνικών και μη- μέσων ενημέρωσης για τις πηγές που συχνά επικαλούνται από το ΔΝΤ αφήνοντας αιχμές περί αναξιοπιστίας των πηγών αυτών.

Το γραφείο τύπου του ΔΝΤ απαντώντας με σχετικό email στον ΣΚΑΪ αρνήθηκε την ύπαρξη οποιασδήποτε τέτοιου τύπου δήλωσης από μέρους του εκπροσώπου του Ταμείου. Διευκρινίζεται ότι ο ΣΚΑΪ δεν προβαίνει σε αναφορά του ονόματος του συγκεκριμένου σάιτ καθώς αρνείται να συμμετέχει στη διασπορά τέτοιου τύπου ψευδών ειδήσεων.

Το περιστατικό αυτό με την "κατασκευασμένη δήλωση" είναι ένα από τα πολλά που προστίθενται και στοιχειοθετούν τον τρόπο δυστυχώς με τον οποίον αντιλαμβάνονται κάποιοι τη δημοσιογραφία ως κατευθυνόμενη και χαλκευμένη ενώ δεν είναι τυχαίο ότι στο πρόσφατο παρελθόν το ίδιο σάιτ επιχείρησε με εξίσου ψευδή στοιχεία και ανακρίβειες να πλήξει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο ΔΝΤ, χωρίς προφανώς αποτέλεσμα.
Πηγή: Του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ από την Ουάσινγκτον, Θάνου Δημάδη