Τσίπρας: Οι εγχώριοι ταλιμπάν συνεχίζουν την τρομοκράτηση του λαού.

Για εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη που ακούγονται τα τελευταία 24ωρα κάνει λόγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Εξαπολύει οξύτατη κριτική κατά των κυρίων Βενιζέλου, Σαμαρά και Σημίτη και καταλήγει λέγοντας ότι ο λαός αντιστέκεται και στο τέλος θα νικήσει.

«Τα τελευταία 24ωρα παρακολουθούμε έκπληκτοι τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου να ξεπερνούν ακόμη και τους δανειστές μας σε εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη. Την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, οικονομολόγοι και αξιωματούχοι της ΕΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη να σταματήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο οι εξελίξεις όχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά και παγκοσμίως θα είναι εφιαλτικές, οι εγχώριοι ταλιμπάν των μνημονίων συνεχίζουν την τρομοκράτηση του λαού σε πλήρη υποταγή στα σχέδια της κ. Μέρκελ και του ΔΝΤ», τονίζει σε ανακοίνωσή του κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος εμμέσως στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «όσοι όψιμα επικριτές της κ. Λαγκάρντ εξανίστανται τώρα από τα λεγόμενα της, ας αναλογιστούν ότι αυτοί έφεραν το ΔΝΤ στη χώρα, παρουσιάζοντας το ως εθνική επιτυχία και σωτηρία».

Για τη ΝΔ ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «επιστρέφει στο παρελθόν», και υπογραμμίζει ότι «έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά αγκαλιά με τη διαπλοκή, τα τραπεζικά συμφέροντα και τις δυνάμεις της στασιμότητας, της αδράνειας, της κλεπτοκρατίας, ιδιοτέλειας και της υποτέλειας».

Αναφερόμενος στο σημερινό άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας κ. Σημίτης αρθρογραφεί, ξεχνώντας να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική. «Δεν λέει κουβέντα για τα δάνεια και τις μίζες των Ολυμπιακών αγώνων και των εξοπλισμών. Για τα μεγάλα έργα που κόστισαν δέκα φορές πάνω από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το σκάνδαλο της Γκόλντμαν Σάκς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «σε όλους και όλες αυτές, που εκβιάζουν και τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό, η απάντηση θα δοθεί στις προσεχείς εκλογές. Στις 6 Μαΐου έγινε το πρώτο βήμα. Ο λαός καταψήφισε τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσής του. Ψήφισε δημοκρατία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο». «Ο λαός αντιστέκεται, οργανώνεται, αντεπιτίθεται και στο τέλος θα νικήσει, καταλήγει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχελάκης: Το λόμπι της δραχμής βρήκε τον αρχηγό του

«Το λόμπι της δραχμής, έχει βρει τον αρχηγό του στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Κατανοούμε και τον πανικό τους και τις προθέσεις τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

«Δυστυχώς για αυτούς, ο ελληνικός λαός, προτάσσοντας το αύριο των παιδιών του, δεν θέλει ούτε δραχμές, ούτε ύβρεις, ούτε παιχνίδια με τη χώρα μας», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης.
Πηγή: skai.gr