Αλ. Τσίπρας: Στις 17 Ιουνίου ζητάμε λαϊκή εντολή για κυβέρνηση αριστεράς

«Η συμμετοχή τη Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει από την αντίσταση του λαού αλλά από τις αποτυχημένες εντολές του μνημονίου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά λέγοντας πως πρωτοστατεί στις τελευταίες απελπισμένες μάχες οπισθοφυλακής που δίνει ο παλιός πολιτικός κόσμος.

Σχολιάζοντας μάλιστα την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην ΚΟ του κόμματός του κατά την οποία χαρακτήρισε εφιάλτη τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «εφιάλτη ζει τώρα ο ελληνικός λαός με τις επιλογές των πολιτικών του κ. Σαμαρά να στηρίξει το μνημόνιο» και τον κάλεσε να αφήσει τη στρεψοδικία. Πρόσθεσε πως Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν προσωπικά και πολιτικά δεσμευθεί στο μνημόνιο.

Δήλωσε επίσης βέβαιος ότι ο λαός θα ολοκληρώσει το μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου, «ό,τι κι αν πει ο κ. Μπαρόζο, όσες επιστολές κι αν στείλει ο κ. Παπαδήμος, όσοι εκβιασμοί κι αν γίνουν σε χώρους δουλειάς». Ο λαός, πρόσθεσε, παρά τους εκβιασμούς και τις βρώμικες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα καμφθεί και δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν τη βούλησή του.

«Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην υποχωρήσει τώρα. Η πραγματική νίκη είναι στις 17 Ιουνίου. Ζητάμε λαϊκή εντολή για κυβέρνηση αριστεράς. Αυτόν τον αγώνα, αυτή τη μεγάλη αλλαγή τη χρωστάμε στην ιστορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος και στις επόμενες γενεές», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: skai.gr