Ορκίστηκε η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Παν. Πικραμμένο

Στις 17 Ιουνίου, όπως όλα δείχνουν, με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Η ορκωμοσία του κ. Πικραμμένου έγινε την Τετάρτη το βράδυ από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία του Καρόλου Παπούλια, ενώ οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης θα ορκιστούν την Πέμπτη το πρωί στις 10. Μία ώρα αργότερα θα γίνει η ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Οι υπουργοί

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ανακοινώθηκαν από το γραφειο Τύπου του πρωθυπουργού τα ονόματα των υπηρεσιακων υπουργων.

- Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβερνησης αναλαμβάνει ο Παύλος Αποστολίδης.
- Το υπουργείο Εσωτερικών ο Αντώνης Μανιτάκης.
- Το υπουργείο Οικονομικών ο Γιώργος Ζαννιάς.
- Το υπουργείο Εξωτερικών ο Πέτρος Μολυβιάτης.
- Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ο Φράγκος Φραγκούλης
- Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο Γιάννης Στουρνάρας.

- Υπουργός Περιβάλλοντος ορίστηκε ο Γρηγόρης Τσάλτας.
- Υπουργός Παιδείας η Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου
- Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ο Σίμος Σιμόπουλος.
- Υπουργός Εργασιας ο Αντώνης Ρουπακιώτης.
- Υπουργός Υγείας ο Χρήστος Κίττας
- Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Ναπολέων Μαραβέγιας.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετείται ο Χρήστος Γεραρής και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Λευτέρης Οικονόμου.

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναναλαμβάνει η Τατιάνα Καραπαναγιώτη και υπουργός Επικρατειας ο Αντώνης Αργυρός.


Παράδοση - παραλαβή στο Μαξίμου

Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου ο Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε ότι το κύρος του κ. Πικραμμένου αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας ώστε να υπάρξουν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας και να εφαρμοστούν πολιτικές εμπιστοσύνης και σταθερότητας. Πρόσθεσε ότι είναι στη διάθεσή του προκειμένου να τον βοηθήσει.

Από την πλευρά του ο κ. Πικραμμένος είπε ότι αναλαμβάνει σε ιδιαίτερες συνθήκες, για τη διενέργεια εκλογών ώστε να εκφραστεί ο λαός, εξήρε τη συμβολή και την τεχνογνωσία του κ. Παπαδημου και τόνισε ότι συμμερίζεται όσα είπε ο κ. Παπαδήμος, να επικρατήσουν συνθήκες ηρεμίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις ΕΔΩ

«Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές, πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος της και την ομαλή μετάβαση της σε νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον οποίο έλαβε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης το μεσημέρι της Τετάρτης. Απαντώντας του ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για δύσκολη αποστολή.


Πηγή: skai.gr