Κλείσιμο

Λ. Κατσέλη στο skai.gr: Συμφέροντα δεν επέτρεψαν τη διαπραγμάτευση του 2ου μνημονίου

Ευθείες βολές κατά των  πρώην υπουργών Οικονομικών κυρίων Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, αλλά και προσωπικά κατά του κ. Παπαδήμου, εξαπέλυσε η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι ισχυρά εσωτερικά συμφέροντα δεν επέτρεψαν τη διαπραγμάτευση για το δεύτερο μνημόνιο.

Σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ. gr η κ. Κατσέλη κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο ότι ήδη από το πρώτο μνημόνιο έκανε λάθος διάγνωση και έδωσε λάθος φάρμακα, επιμένοντας ότι έπρεπε εξ’ αρχής να είχε συσταθεί μία ισχυρή ομάδα στο γραφείο του κ. Παπανδρέου για τη διαπραγμάτευση και την ενημέρωση του πρώτου μνημονίου.

Για τον κ. Βενιζέλο, η κα Κατσέλη τόνισε ότι ως υπουργός Οικονομικών αναλώθηκε σε μία συζήτηση για το κούρεμα και την αποζημίωση των τραπεζών, ενώ έστρεψε τα πυρά της και στον Λουκά Παπαδήμο, λέγοντας ότι παρότι είχαμε διαπραγματευτικά όπλα, δεν προτάξαμε στην τρόικα μία διαφορετική διαπραγματευτική πολιτική.

Η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» είπε ακόμα ότι δε θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά να παρθούν μέτρα που θα είναι ελάχιστα υφεσιακά και τα οποία θα στηρίξουν την παραγωγή, τα νοικοκυριά και την κοινωνική συνοχή.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασιών, η κ. Κατσέλη απάντησε ότι για να συνεργαστεί με τους κυρίους Βενιζέλο και Σαμαρά, θα πρέπει να κάνουν ένα άλλο κόμμα, ενώ για το κόμμα του κ. Κουβέλη, το χαρακτήρισε «ανομιογενές», που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θέλει να κάνει.
Πηγή: skai.gr