Θετικό μήνυμα στέλνει ο επίτροπος Ρεν

«Μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία στην Ελλάδα θα είχει πολύ χειρότερες επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων, Όλι Ρεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Υπογράμμιε ακόμα τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα πυροδοτούσε στην Ευρώπη η αδυναμία της χώρας να εξασφαλίσει την επείγουσα χρηματοδότηση.

Ο επίτροπος τόνισε ότι αναμένει από τον πρωθυπουργό της χώρας να βρει τρόπο εξοικονόμησης των επιπλέον 325 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών, οι οποίοι θα συναντηθούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, απηύθυνε αίτημα προς του υπόλοιπους πολιτικούς ηγέτες του τόπου, προκειμένου να υποστηρίξουν την υιοθέτηση των χθεσινών μέτρων.

«Πιστεύω πως όλα τα αιτήματα θα έχουν ικανοποιηθεί μέχρι της επόμενη συνάντηση του Eurogroup», φαίνεται να δήλωσε ο κ. Ρεν

Παράλληλα, σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ρεν αναφέρει ότι το νέο πρόγραμμα θα παράσχει στην Ελλάδα πρωτοφανή οικονομική βοήθεια και αλληλεγγύη από τους ευρωπαίους εταίρους της, ενώ και η Κομισιόν έχει ισχυρή δέσμευση για να ενισχύσει τη βοήθειά της προς την ελληνική κυβέρνηση.

Με την ευκαιρία, ο κ. Ρεν δεν παρέλειψε να καταδικάσει τα απαράδεκτα – όπως τα χαρακτήρισε – βίαια γεγονότα χθες στην Αθήνα. «Τα άτομα αυτά δεν αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον της χώρας τους», είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
Πηγή: skai.gr