Κοινή συνέντευξη Τύπου στις 17:30 των αρχηγών Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

Συνέντευξη Τύπου στη ΓΑΔΑ θα δώσουν στις 17:30 οι αρχηγοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, ξεκαθάρισε ο κ. Παπουτσής εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού και πως αντικείμενο της σημερινής συνάντησής τους στο Μαξίμου είναι η ενημέρωση του κ. Παπαδήμου για τα θλιβερά γεγονότα στο κέντρο της πρωτεύουσας και το τι μέτρα θα ληφθούν από εδώ και στο εξής, προκειμένου να μην επαναληφθούν και να λογοδοτήσουν οι ένοχοι.

Στο μεταξύ, τεράστιες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε καταστήματα κατά τα χθεσινά επεισόδια. Από το πρωί 12 συνεργεία του ΕΒΕΑ καταγράφουν τις ζημιές για τις οποίες -σύμφωνα με το Επιμελητήριο- θα κινηθούν νομικές διαδικασίες προκειμένου να αποζημιωθούν οι επιχειρηματίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιχειρηματίες, τόνισαν ότι τα καταστήματα στη Σταδίου και στην Πανεπιστημίου θα χρειαστούν από 10 έως 20 μέρες για να λειτουργήσουν κανονικά και θεωρούν αναπόφευκτη την απώλεια θέσεων εργασίας.

Για τα επεισόδια η αστυνομία συνέλαβε 74 άτομα, ενώ έγιναν 92 προσαγωγές. Συνολικά τραυματίστηκαν 106 άτομα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αθηναίων, κάηκαν περίπου 45 κτίρια και καταστήματα μεταξύ των οποίων και διατηρητέα. Όπως είπε ο κ. Καμίνης, οι καταστροφές είναι πολύ πιο εκτεταμένες και συγκρίνονται μόνο με τα επεισόδια τον Δεκέμβριο του 2008.

Κακοποιά στοιχεία χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη όσους δημιούργησαν τα χθεσινά επεισόδια, ενώ για τρομακτική εικόνα έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής υποστήριξε πως η πυροσβεστική εμποδίστηκε από συγκεκριμένους διαδηλωτές. «Τα άκρα έδρασαν, προσβάλλοντας τη Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Για σχεδιασμένα γεγονότα μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Στιγμιότυπα» θα μεταδοθεί απόψε (18:00 – 20:00) από το κέντρο της Αθήνας. Ο Βασίλης Κουφόπουλος θα συνομιλήσει με εμπόρους, εργαζόμενους και πολίτες της πόλης, για τις συνέπειες που έχουν τα επεισόδια στη λειτουργία της Αθήνας.

Πηγή: skai.gr