Ελληνική «τρόικα» που θα ελέγχει την τρόικα θέλει ο Γ. Παπανδρέου

Την ανάγκη να υπερψηφισθεί την Κυριακή το νομοσχέδιο για τη δανειακή σύμβαση επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που έκανε λόγο για σύσταση τριμελούς επιτροπής που θα ελέγχει την τρόικα.

«Πρέπει να ψηφίσουμε τη δανειακή όχι γιατί είναι ευχάριστη αλλά επειδή θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της», δήλωσε το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. «Μας έτυχε να αναλάβουμε την ευθύνη της χώρας για τις επόμενες γενιές» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Ένα βάρος που δεν έχει σηκώσει καμία πολιτική δύναμη τις τελευταίες δεκαετίες» πρόσθεσε.

Στη σημασία της διεξαγωγής εκλογών ως «μέσο» εκτόνωσης του αγανακτισμένου λαού αναφέρθηκε στη δευτερολογία του στην ΚΟ της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

«Το θέμα των εκλογών για μένα είναι πρωταρχικό, χρειάζεται να υπάρξει η εκτόνωση του κόσμου που νιώθει δεμένος σε ένα σύστημα που δεν του πάει», ανέφερε στη δευτερολογία του στην ΚΟ της ΝΔ.

«Σας κάλεσα να δείτε την ευθύνη σας απέναντι στην πατρίδα όχι απέναντι στο κόμμα», είπε ο κ. Σαμαράς και επανέλαβε πως «τίποτε δεν είναι εύκολο, είμαστε στην εποχή που διαλέγουμε ανάμεσα στα δύσκολα και στα πιο δύσκολα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ότι η μόνη συντεταγμένη δύναμη σήμερα στην Ελλάδα είναι η ΝΔ και πρόσθεσε ότι «πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωπαϊκή της πορεία για την οποία η δική μας παράταξη είναι υπεύθυνη».

Όπως τόνισε, το μνημόνιο δεν έχει την αναπτυξιακή παράμετρο, αλλά μόνον τη δημοσιονομική και διαρθρωτική «Αν είχα την δυνατότητα να διαπραγματευθώ θα είχα βάλει και τα αναπτυξιακά που σήμερα δεν υπάρχουν» σημείωσε.

Επισήμανε δε ότι αν η χώρα πετάξει από τους ώμους της τα 85 δισ. ευρώ μέσω του PSI τότε δημιουργείται προοπτική ανάσας.

Πράξη ευθύνης χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την απόρριψη των νέων μέτρων. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας και για παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες του ελληνικού λαού. «Είναι χρέος όλων να αποτρέψουμε τη λεηλασία της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την πρόθεσή των προσκείμενων στη Δημοκρατική Αριστερά ανεξάρτητων βουλευτών να καταψηφίσουν το πακέτο μέτρων που προβλέπεται στη δανειακή σύμβαση επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, τα μέτρα που προβλέπει η νέα σύμβαση θα διαμορφώσουν μια απαράδεκτη κατάσταση για την ελληνική κοινωνία, καθώς πολλαπλασιάζουν όλα τα αρνητικά στοιχεία, με δυσβάσταχτα μέτρα, ιδιαίτερα στις πλάτες των οικονομικά αδύναμων.
Πηγή: skai.gr