Ν. Μπακογιάννη: Να προχωρήσει γρήγορα η κυβέρνηση Παπαδήμου

Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ζήτησε τη Δευτέρα, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα και στις μεταρρυθμίσεις και στις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές έχει ανάγκη η χώρα και στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, εκεί πρέπει να επιμείνουμε και όχι σε συμβολισμούς, όπως είναι αυτός του ελάχιστου μεροκάματου ή του 13ου και 14ου μισθού», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Όσον αφορά το PSI, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή επαφή και πως είναι σαφές ότι έχουν γίνει βήματα και κάθε δική της τοποθέτηση αυτή τη στιγμή είναι πρόωρη.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του βίου της κυβέρνησης ώς το φθινόπωρο, η κ. Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ αυτής της προοπτικής, επισημαίνοντας ότι «οι ανάγκες της χώρας είναι ο υπέρτατος νόμος και η επικράτηση της κοινής λογικής επιβεβλημένη».

Τέλος σε ό,τι αφορά το θέμα του ελλείμματος του 2009 που έχει ανακύψει, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως είναι κάτι που πρέπει να ερευνηθεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και χωρίς πολιτικό κίνητρο.
Πηγή: skai.gr