Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ο Παπανδρέου ανετράπη εκ των έσω

Νέα παρέμβαση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την «επόμενη μέρα» στα κόμμα λίγες ώρες μετά την εκτίμηση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη.

Σε κείμενό τους που έδωσαν στη δημοσιότητα, δώδεκα βουλευτές κάνουν λόγο για ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου εκ των έσω, αναφερόμενοι στην αποχώρησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα, ενώ ζητουν να υπάρξει μία νέα ιδρυτική διακήρυξη της κεντροαριστεράς.

«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να υποδείξει προοδευτικές λύσεις για την κρίση και για το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας. Χρειάζεται να συγκροτήσει τη φυσιογνωμία του ως κεντρικού πολιτικού κορμού της Κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα να διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός αστερισμού προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, που θα δίνουν τη δυνατότητα σχηματισμού ενός κυβερνητικού συνασπισμού της Κεντροαριστεράς» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Το κείμενο υπογράφουν οι κ. Γιουματζίδης Βασίλης, βουλευτής Πέλλας, Δημητρουλόπουλος Τάκης, βουλευτής Ηλείας, Θεοδωρίδης Ηλίας, βουλευτής Πέλλας, Θεοχάρη Μαρία, βουλευτής Καρδίτσας, Κασσάρας Γιώργος, βουλευτής Δωδεκανήσου, Καστανίδης Χάρης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κυριακοπούλου Μαρία, βουλευτής Αχαΐας, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, βουλευτής Ηρακλείου, Μίχος Λάμπρος, βουλευτής Β' Αθηνών, Παραστατίδης Θεόδωρος, βουλευτής Κιλκίς, Τεκτονίδου Κυριακή, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, βουλευτής Αχαΐας.

Την ανάγκη αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ, που θα επιτρέψουν την επαναπροσέγγισή του με την κοινωνία, επισήμανε στο μεταξύ η βουλευτής του κόμματος Νάντια Γιαννακοπούλου μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή». Η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.

Την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι θεσμικές διαδικασίες σο ΠΑΣΟΚ από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος πρέπει να ξεκινήσει μια βαθύτατη διαδικασία διαδοχής, επισήμανε στο ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Ένα ΠΑΣΟΚ χωρίς εισαγωγικά, δηλαδή χωρίς τον εκφυλισμό των ανθρώπων που το κάνουν δικό τους, αντί αυτοί να γίνονται δικοί του», προτείνει σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Πηγή: skai.gr